В северната столица на Русия Санкт Петербург се състоя завършването на 189-ия випуск офицери от Михайловската военна артилерийка академия. Редиците на Въоръжените сили на Руската Федерация и армиите от чуждите държави ще бъдат попълнени от над 500 квалифицирани специалисти на различни нива. Това съобщи Министерството на отбраната на Руската Федерация.

Сред випускниците от 2019 година има лауреати на всевъзможни премии и стипендии, победители и прозьори от общоруски и международни олимпиади, спортни състезания и творчески конкурси.

По-рано съобщихме, че повече от 200 кадети, суворовци и възпитанички на пансиона към Министерството на отбраната на Русия получиха атестати и дипломи на Съборния площад на Кремъл в Москва.

През тази година Московското военно-музикално училище «Халилов», Московското суворовско училище и Пансиона за възпитанички към Министерството на отбраната на Русия завършиха 213 юноши и девойки.

Документите за образованието им бяха връчени от статс-секретаря и заместник Министър на отбраната на Русия Николай Панков и заместник Министъра на отбраната на РФ Татяна Шевцова.

 

Тагове: ; ; ; ;