Креслото на избягалия Плахотнюк може да бъде заето от жена

Скандалният олигарх Владимир Плахотнюк, който по-рано избяга от Молдова, провалил се в опита си за Държавен преврат, който е и лидер на Демократическата партия в стараната, планира да обнови имиджа си, разполагайки партията си в електоралното поле на проевропейския блок «ACUM».

Това сподели екс-депутатът от ДПМ Стелла Жантуан в ефира на телевизионния канал «TV8».

Първата задача, която стои пред ръководстовто на партията, след като Владимир Плахотнюк  избяга, но и изостави поста лидер на политическата сила, е да намери свой заместник. Жантуан не изключва скандалната партия да бъде оглавена от жена, за да може по-добре да пасне на проевропейската посока и да се потивопостави на настоящия премиер Майа Санду.

ПЛАХОТНЮК ОБЪЯВИЛСЯ ЗА ОКЕАНОМ: ЧТО ЖДЕТ ЗАЧИНЩИКА МОЛДАВСКОГО ПЕРЕВОРОТА?

«Предполагам, че те ще решат да изберат жена за глава на политическата сила, защото това ще бъде по-европейско. Лидер на Демократическата партия на Молдова може да стане Моника Бабук, известна със своите прорумънски идеи. Нейният образ активно ще се използва за противопоставане на образа на Майя Санду», разясни Стела Жантуан.

Както по-рано съобщи News Front, Плахотнюк реши да изостави поста глава на ДПМ, за да избегне нападките уж върху политическата сила след провалените опити на олигарха за узурпира властта.

News Front ПП

 

Коментари:

Зареждане ...