24 юни 2019-Нюз Фронт.

Става дума за връщане на ситуацията в Грузия в нерусофобско състояние. След като това се случи, ще ни даде повод да се замислим за преразглеждане на приетото решение. Но за сега, ситуацията има тенденцията да се влошава»,-  така коментира Дмитрий Песков кога ще бъде отменено решението за спирането на полети до Грузия.

 

„За съжаление може да се каже, че в Грузия сега цари много русофобска истерия.
Това умело се нагрява отвътре от такива радикални елементи-, ”каза Песков по време на прес-конференция.

 

Руският външен министър Сергей Лавров заяви по време на среща с лидерите на руските регионални организации с нестопанска цел, че Грузия, заедно с Украйна, е станала поредния пример за печалните последствия от намесата на западните сили.

Напомняме, че на 21 юни президентът на Русия подписа указ, с който се забранява на руските авиокомпании да извършват въздушен превоз на граждани от Русия до Грузия от 8 юли.

На туроператорите и агентите се препоръчва да не продават ваучери.Правителството е инструктирано да осигури връщането на руснаците в родината им.
Това беше направено във връзка с многобройните протести, обхванали грузинската столица, чиито участници изразиха негативно и агресивно отношение към Русия.
По-късно в Грузия заявиха, че са готови да осигурят специални условия за руските туристи, но техният интерес към страната вече е паднал само няколко дни след обявяването на забраната.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;