24 юни 2019-Нюз Фронт.

Иран е готов да продължи да сваля американски безпилотни самолети, ако те продължат да нарушават границите на страната, заяви командирът на иранския флот контр-адмирал Хосейн Ханади.
Според него американският безпилотен самолет, свален от Иран миналата седмица, е бил»съвършен и сложен разузнавателен самолет», насочен «към забранената зона».

Всички видяхме, че дронът беше свален. Искаме да кажем, че сме готови да повторим, ако пак се наложи. Нашият враг знае това ”, заяви Ханади, цитиран от агенция  Tasnim.

 

Всички видяхме, че дронът беше свален. Искаме да кажем, че сме готови да повторим, ако пак се наложи. Нашият враг знае това ”, заяви Ханади, цитиран от
Тасним.
На 20 юни иранските военни свалиха американски безпилотен самолет, твърдейки, че е нарушил въздушната граница на страната. Съединените щати публикуваха траекторията на полета на устройството, с което искаха да покажат, че дронът е вбил международното пространство. Да, ама не. Защото въшният министър на Иран представи детайлни схеми на полета показващи нарушението на американския безпилотник.
Американският президент Доналд Тръмп нарече действията на Иран «голяма грешка» и заплаши да нанесе удар по Иран. Малко по-късно каза, че ще отложи удара на този етап.

Междувременно, Майк Помпео се отправи към Саудитска Арабия за създаването на «глобална коалиция» срещу Иран.

Продължаваме да следим темата в развитие. Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;