Иран: Европа няма желание да спаси сделката, решението ни да излезем е необратимо

Иран няма да се откаже от решението си да престане да спазва някои от задълженията си, поети с ядрената сделка с големите сили, предаде Ройтерс. Това е заявил вчера заместник-министърът на външните работи на Иран Абас Арагчи, цитиран от иранската телевизия. Това съобщи БТА.

Иран: Европа няма желание да спаси сделката, решението ни да излезем е необратимо
    «Европейските страни, подписали сделката, нямат желание да я спасят. Нашето решение да се откажем от някои от ангажиментите си  по сделката е национално решение и то е необратимо, докато не бъдат изпълнени исканията ни», каза Арагчи след срещата си в Техеран с британския министър за Близкия изток Андрю Мърисън. 

По повод друга обсъждана от двамата тема — съдбата на Назанин Загари-Ратклиф, иранка с двойно гражданство, иранско и британско, Арагчи е казал на британския министър, че тя трябва да излежи цялата си петгодишна присъда за шпионаж, съобщи иранската информационна агенция ИРНА.

Това изявление явно попарва надеждите тя да бъде освободена, както настоява Лондон, предаде ДПА. Съпругът й Ричард Ратклиф съобщи този месец, че тя е започнала гладна стачка, за да привлече внимание към случая си. В знак на солидарност с жена си британецът също започна гладна стачка пред иранското посолство в Лондон.

Източник: Дубай

Коментари:

Зареждане ...