24 юни 2019-Нюз Фронт.

Западните политици си затварят очите за случващото се в Грузия, за безчинствата на националистите и русофобията, за да прекъснат всички връзки между грузинския народ и Русия.
Това е още един пример за последствията от геополитическия инженеринг, извършен от Съединените щати и техните съюзници. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на среща с лидерите на руските регионални организации с нестопанска цел.

 

Снимка: Михаил Метцель/ТАСС

 

«До какво може да доведе сляпото следване на съвети и подсказване от чужбина, ярко свидетелства печалният опит на нашата съседка Украйна»-, припомни външният министър на Русия.

Според думите му, страната по времето на Порошенко, от държава с огромен потенциал е доведена до състоянието на страна-просяк, която се лишава от индустриалната си база, и до сега страда от колосалният отлив на трудоспособно население, да не говорим за вътрешния конфликт и разкола в обществото по духовна и цивилизационна линия.

Именно в такава светлина следва да се разглежда случващото се в Грузия, като пример за последствията от геополитическия инженеринг, с който се занимават западните «партньори».

 

«Западните куратори са готови да затворят очите си за зверствата на ултранационалистите, за русофобията, само за да прекъснат всички връзки между народа на Грузия и нашата страна, да пренапишат нашата обща история»-, отбеляза външният министър на Русия.

 

Сергей Лавров също така подчерта, че Москва, трезво оценява ролята на Съединените щати и най-близките й съюзници на световната сцена, и не избягва никого, а е готова за «диалог по въпроси, при които има възможности за съвместна взаимна полза, за да се премахнат заплахите, общи за цялото човечество»( трафик на наркотици, организирана престъпност и риск от разпространение на оръжия за масово унищожение).

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;