24 юни 2019-Нюз Фронт.

Прес-секретарят на руският президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, отбеляза със съжаление, че в Грузия се нагнетява русофобска истерия.

 

 

„За съжаление може да се каже, че в Грузия сега цари много русофобска истерия.
Това умело се нагрява отвътре от такива радикални елементи-, ”каза Песков по време на прес-конференция.

 

Според думите на Песков, Русия няма да слиза на нивото на държави, които използват за оказване на натиск налагането на незаконни санкции.

 

«Москва не е привърженик на политиката на санкциите и ги въвежда единствено в отговор на чужди», поясни прес-секретарят на руския президент.

 

Що се отнася до забраната за въздушен транспорт между Русия и Грузия, в случая не става въпрос за санкции, а за ограничаване на полетите. В същото време тази мярка беше принудена, тъй като президентът на Русия трябваше да мисли за безопасността на своите граждани. Според Песков над един милион руски граждани ежегодно посещават Грузия.

 

Напомняме, че на 21 юни президентът на Русия подписа указ, с който се забранява на руските авиокомпании да извършват въздушен превоз на граждани от Русия до Грузия от 8 юли.

На туроператорите и агентите се препоръчва да не продават ваучери.
Правителството е инструктирано да осигури връщането на руснаците в родината им.
Това беше направено във връзка с многобройните протести, обхванали грузинската столица, чиито участници изразиха негативно и агресивно отношение към Русия.
По-късно в Грузия заявиха, че са готови да осигурят специални условия за руските туристи, но техният интерес към страната вече е паднал само няколко дни след обявяването на забраната.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;