23 юни 2019-Нюз Фронт.

По време на мачовете на 19-ия кръг на грузинското първенство някои отбори след ббезредиците в Тбилиси излязоха на терена в тениски с националистически лозунги.

По-специално, по този начин играчите от такива отбори като «Торпедо от Кутаиси», «Локомотив»от Тбилиси и «Рустави» от едноименния град изразяват отношението си към ситуацията. На черните тениски с грузински флаг е изписано, че Русия е «окупирала» Грузия.

 

 

А идеята е повече от очевидно- чрез футболистите да се привлекат младежите ( фенове, запалянсковци). Малко по-рано грузински източник предупреди, че от САЩ са отделени огромни суми за подгряване на акциите, вкючително за отпечатването на огромно количество плакати с анти-руски лозунги, тениски и прочие.

Информторът ни съобщава, че се подготвя огромна «ударна» група платени провокатори от порядъка на 10 000 души, които при получаване на съответните инструкции трябва да предизвикат масови погроми и сблъсъци с полицията, които да обхванат цялата страна.

За целта, е отпусната огромна сума пари, която се разпределя за участниците на ударната група- това включва: поръчка и отпечатване на плакати- предварително са зададени даже надписите, които трябва да съдържат анти-руски и русофобски лозунги, знамена, запалителни смеси за коктейли Молотов, маски. Парите са постъпили по линия на посолството на САЩ и се разпределят чрез различни неправителсвени организации.
Върви набирането на участници, предимно младежи от най-бедните райони на страната, на възраст до 30 години, които се събират на групи и се извозват на акциите в столицата Тбилиси.

Младежите получават строги инструкции да не разказват на никого за поставените задачи и получените пари. Плаща се на два пъти- аванс преди протестите и останалото след изпълнение на погромите.За сега само са подгрявали по този начин, но тепърва предстоят по-сериозни сблъсъци.

Източникът от Грузия се опасява от кръвопролития, и своевременно е потърсил няколко различни издания, за да предупреди съгражданите си.

Продължаваме да следим ситуацията в развитие, очаквайте подробности по темата.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;