22 юни 2019-Нюз Фронт.

В коментар за сръбската редакция на News Front Владимир Кршлянин, сръбски учен и дипломат коментира последните събития в Грузия като заяви, че зад анти-руските акции стоят интересите на западните спецслужби.

 

( аватарки, които бяха масово разпространени из социалните мрежи в началото на провокацията- в множество грузински групи като по команда се появиха такива)

 

Събитията в Тбилиси са предварително организирани действия на западните специални служби срещу Русия и православния свят от арсенала за воденето на хибридни войни.
Провокацията може да се постави на равна нога със събитията в Украйна, Молдова, Черна гора, Косово, Северна Македония … Навсякъде има силни удари върху единството на православния свят, в съответствие с подхода на Бжежински, че след разгрома на комунизма, основният противник на Запада е православието.

Организаторите на насилствените събития в Тбилиси, които бяха излъчени в реално време по света, искаха да създадат впечатление в световната общност, и най-вече в обществеността на най-православните страни, че между тях няма единство и не може да има сила на православието — мираж на религиозните фанатици.

Западът  води война срещу Православието от 4-ти век.
В настоящата хибридна война, която ще се засилва, трябва да положим повече усилия за укрепване и разгръщане на нашите цивилизационни ценности — любов, солидарност, творчество, колегиалност, тъй като те трябва да надделяват над западния конфликт, алчността и лицемерието. Това очакват от нас нашите хора и целият свят.

 

Външни сили опитват да унищожат факторите за единство между Русия и Грузия. От събитията, които «внезапно» избухнаха в центъра на Грузия вчера, безредиците, сблъсъците с полицията, масовите арести и напрежението, ясно се видя, че про-западни сили имат амбициите да развиват анти-руска линия на поведение.

Би-би-си, Reuters, Deutsche Welle, CNN и други авторитетни западни издания съобщиха за десетки пострадали при разгонването на протестна акция, внимание «започнала заради посещение на руски депутат в Грузия».

Грузия е белязана от нов етап на „силовото откъсване” на страната от Русия, което започна веднага след разпадането на Съветския съюз, заедно с националистическия курс на първия президент на Грузия и продължи с усилията на Михаил Саакашвили»,- коментира ръководителят на Центъра за геополитически експертизи Валерий Коровкин в интервю за Федерална новинарска агенция ФАН.

 

«Настана моментът да се удари по православието- единственото нещо, което държи връзките между Русия и Грузия»- отбелязва експертът- и беше направено»

 

Либерализацията на Грузия се осъществява на етапи: първо, твърд национализъм, който провокира отделянето на Абхазия и Южна Осетия, след това ориентация към членство в НАТО, а след това — църковна реформа, постмодернизация и дехуманизация, сценарий, реализиран от глобалистките стратези неведнъж.

 

«Създавайки своите мрежи на територията на една или друга държава, американските глобалисти използват всеки повод, за да оказват натиск върху правителството, като изискват по-голяма либерализация, а в случай на нежелание да правят отстъпки, те го разрушават изцяло», обясни ръководителят на Центъра за геополитически експертизи.

Неслучайно е и отделения транш от МВФ в навечерието [на фона на безредиците] да се проведе гей-парад в Тбилиси. Това е политическа глобалистична машина, която поглъща държавите и народите. «

 

 

«Провокацията, предизвикана от екстремистки елементи срещу руските парламентаристи, е счетена за много опасна проява«, коментира Дмитрий Песков.
Той съобщи, че на външното министерство на Русия е препоръчано «да предупреди руските граждани, включително туристите, пътуващи или пребиваващи в Грузия, за възможната опасност във връзка с действията на екстремистки елементи».

 

В Тбилиси проамериканската опозиция организира провокация, чиято цел е да подкопае и без това сложните отношения между Русия и Грузия.
Радикалната грузинска опозиция, чиито лидери и организатори на действията вчера са «Националното движение» на бившия президент Михаил Саакашвили, който официално се отдели от него, но остава идеологически с него в същите редици на «Европейската Грузия», провали заседанието на Междупарламентарната асамблея на православието, което започна на 20 юни, заради това че председателят на тази организация и настоящата сесия беше депутат от Русия Сергей Гаврилов.
Провеждането на сесията в Тбилиси беше известно предварително, събитието беше обявено на официалния уебсайт на грузинския парламент, списъкът на гостите и делегатите бе съставен и обявен. Според информацията на парламента, 26-та сесия на Междупарламентарната Асамблея е планирана за дните 19-22 юни, като в нея участват около 100 делегати от 25 страни-членки на организацията.

В геополитическите условия, в които се намира светът случайности няма, особено когато става въпрос за «спонтанни» протести.

Избухването на «спонтанен» митинг  с анти-руски лозунги в столицата на Грузия издаде западните намерения да се повлияе в негативна посока на руско-гризунските отношения.

Разбира се, че такава масова «акция» се подготвя много по-рано, дори ако съдим по огромното количество плакати отпечатани в печатница-нали все пак някой трябва да ги поръча, преди това да се помислят надписите и посланията, количеството и прочие. Тоест, излизане просто така на огромна тълпа, която отнякъде има плакати с изображение на руския президент и надписи «руски окупанти» едва ли се прави спонтанно ( все пак нали не са писани на ръка). Особено в ден когато е ясно, че предстои един от първите значителни контакти на политическо ниво.

Идеята е проста- да се организира такава провокация, че в медиите да се покажат анти-руски настроения в Грузия и да се повлияе на политическата обстановка в страна.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;