В населеното място Постойное в Ровенска област в църковния дом на УПЦ към Московската патриаршия нахлуха «активисти» на Православната църква на Украйна, намиращи се в състояние на алкохолно опиянение. Те призоваха свещенослужителите незабавно да напуснат дома и селото.

Конфликтната ситуация прерасна и накрая се превърна в бой. На мястото на произшествието бяха повикани полицаи, но, според думите на местните жители, правоохранителите пристигнали в нетрезво състояние също и застанали на страната на «активистите» на разколническата църква. Полицията крещяла на вярващите от Украинската православна църква към Московската патриаршия:

«Марш при вашите в Москва!».

По време на сблъсъка «активистите» от Православната църква на Украйна разбили стъклата, хвърлили вярващите на земята и ги пребили с крака. Три жени са настанени в болница, останалите не могат и до момента да дойдат на себе си след преживяното.

Разбити носове, откъснати уши, сътресение на мозъка и многобройни рани по телата — такъв е резултатът от «установяването на църковата власт» на Православната църква на Украйна в Постойное.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;