През седмицата руският президент Владимир Путин участва в предаването „Пряка линия“, в което в продължение на няколко часа отговаряше на въпроси на граждани и журналисти.

Участниците поставиха акцент на темите, свързани предимно с икономическото развитие на Русия. Сред коментарите място намериха и теми от външнополитическия дневен ред и за желанието на страната да бъде един от световните лидери. Из коментар на Ангел Григоров за предаването »Събота 150»

В предаването „Събота 150“ кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров очерта някои от акцентите:

„От гледна точка на Кремъл това, което в най-голяма степен пречи на подобряването на руско-американските отношения и в някакъв смисъл връзва ръцете на Тръмп, е именно вътрешнополитическата борба в САЩ. Противопоставянето между демократи и републиканци тепърва ще се изостря в хода на кандидатпрезидентската кампания“.

Кореспондентът на Радиото в Москва отбеляза изказването на Владимир Путин за готовността на Русия за диалог със САЩ –

„Диалогът винаги е добър и необходим. Готови сме за диалог дотолкова, доколкото е готова американската страна“.

Путин обърна специално внимание и на покачващия се градус на напрежение в Персийския залив в резултат на противопоставянето на САЩ и Иран. По думите му евентуален военен конфликт ще се превърне в катастрофа за целия близкоизточен регион, посочи Ангел Григоров.

Като друг акцент той добави и заявеното от Путин, че няма да предаде съюзниците си в Сирия.

Тагове: ; ; ; ;