Над 60 броя въоръжениее, военна и специална техника ще представи Западен военен окръг на Русия в полигона Алабино около Москва в дните на международния военно-технически форум «Армия-2019». Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Това са най-новите модификации на танковете Т-90А, Т-80У, Т-72Б3, самоходните артилерийски установки 2С19 САУ «Мста-С», системите за залпов огън 2Б17 «Торнадо-Г», бойните машини на пехотата БМП-2, БМП-3, бронетранспортньорите БТР-82А, разузнавателния ударен комплекс 1Л261 «Зоопарк-1М», а също съвременна автомобилна и роботизирана техника.

Сухопътните въоръжения ще бъдат демонстрирани в рамките на стратегическа и динамична части. По време на послената зрителите ще видят ходовите, маневрените и огневите възможности на новото руско въоръжение.

Международният военно-технически форум «Армия-2019» ще продължи от 25 до 30 юни не само в Подмосковието, но и във военните окръзи и в Северния флот на Русия. В рамките на деловата програма се планират практически конференции, семинари, кръгли маси и презентации на новите технологии от военно-промишления комплекс на Русия.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;