Берлин заплаши Киев да спре финансовите потоци, ако страната не се справи с растящия неонацизъм

22 юни 2019-Нюз Фронт.

Дълго време украинските власти пренебрегнаха процъфтяването на неонацистите в страната, а новият президент Владимир Зеленски също не се опитва да спре разгула на ултра-десните. Това заяви в събота, 22 юни, член на Палатата на представителите на Берлин и депутат от партията «Алтернатива за Германия» Гунар Линдеман в коментар за немската редакция на News Front.

 

 

Той обърна внимание на скандалния фестивал, организиран в украинската столица от местни нео-нацисти в деня, когато много страни отдават почит на жертвите на нацистките нашественици.

 

«Зеленски най-накрая трябва да започне ефективна борба срещу фашизма, който се появява в Украйна, за да покаже, че той наистина е сериозен по отношение на демократичните реформи в Украйна», каза депутатът.

 

«Като се имат предвид милионите жертви и огромното унищожение по време на Втората световна война, това, което се случва сега, е нищо друго освен подигравка с жертвите от онова време»,- заяви Линдеман.
Той констатира, че киевските чиновници предпочитат да си затварят очите за действията на радикалите, както и за самия концерт:

«Наистина очаквах новият президент на Украйна Зеленски да се изкаже срещу този антидемократичен концерт».
„Не може да бъде, че Германия и Европейският съюз са субсидирали Украйна с десетки милиони евро под вида на помощ за демократизация и си затворят очите за факта, че фашистите и нео-нацистите в Киев организират митинги и акции.

 

Докато украинското правителство не предотврати тези неонацистки събития, Киев може да не очаква повече финансови постъпления. Защото тези неонацисти не само издевателстват над мъртвите, но и са отговорни за почти 15 000 убити в Донбас ”, резюмира политикът.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...