Заместник Министъра на отбраната на РФ генерал Дмитрий Булгаков връчи дипломите и нагрдните знаци на 385 випускници от Волския филиал на Военната академия МТО. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

През тази година 44 офицери завършиха обучението си с отличен, а шестима за блестящите си резултати бяха удостоени със златни медали.

Ежегодно в института преминават около хиляда военнослужещи и от чужди държави. През тази година 52 офицери от чуждестранни армии получиха дипломи от един от най-престижните руски военни ВУЗ-ове. В института се обучават специалисти с висше и средно специално професионално образование, слушатели на курсове за повишаване на квалификацията и офицери от запаса.

За качествената подготовка във ВУЗ-а е създадена съвременна стационарна и полева учебно-материална база — 24 лекционни зали, 149 учебни класове, 32 специални класове, 24 учебни лаборатории. Учебните аудитории и класове са снабдени с мултимедийни дъски и видеопроектори, езикови кабинети и оборудване, тренажори.

 

Тагове: ; ; ;