22 юни 2019-Нюз Фронт.

Трябва да се признае умението на американското ръководство да унищожава цели държави без нито един изстрел, което се вижда добре от примера на Грузия, някога най-богатата съветска република. Това заяви  историкът и публицистът Артем Кирпиченок.

«Съединените щати управляват Грузия вече около двадесет години, а за това време най-богатата някога република от Съветски съюз се превръща в бедна страна от третия свят, от която населението бяга и където вече няма индустрия или култура», отбелязва експертът.

 

Но пък днес в страната политическата система е смазана, където в най-добрите традиции на каноните на “демокрацията”едни проамерикански политици се заменят с други, още по-проамерикански. И това се случва не само на избори, но и на улиците, продължава той:

«Един сигнал и тълпи от млади хора се мобилизират за борба срещу комунизма, Русия и съветското минало.»
«Изглежда същото, както ако СССР завлече икономиката на Унгария или Полша в гроба, но партиите там неизменно ще подкрепят социалистическата власт, а младежите ще изгарят американски знамена и ще проклинат капитализма», заяви Артем Кирпиченок.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;