21 юни 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия  по време на оперативно заседание  ситуацията в Персийския залив, в Грузия, както и редица вътрешни въпроси, заяви прес-секретарят на руският президент Дмитрий Песков.

«Провокацията, предизвикана от екстремистки елементи срещу руските парламентаристи, е счетена за много опасна проява«, коментира Дмитрий Песков.
Той съобщи, че на външното министерство на Русия е препоръчано «да предупреди руските граждани, включително туристите, пътуващи или пребиваващи в Грузия, за възможната опасност във връзка с действията на екстремистки елементи».

 

В Тбилиси проамериканската опозиция организира провокация, чиято цел е да подкопае и без това сложните отношения между Русия и Грузия.
Радикалната грузинска опозиция, чиито лидери и организатори на действията вчера са «Националното движение» на бившия президент Михаил Саакашвили, който официално се отдели от него, но остава идеологически с него в същите редици на «Европейската Грузия», провали заседанието на Междупарламентарната асамблея на православието, което започна на 20 юни, заради това че председателят на тази организация и настоящата сесия беше депутат от Русия Сергей Гаврилов.
Провеждането на сесията в Тбилиси беше известно предварително, събитието беше обявено на официалния уебсайт на грузинския парламент, списъкът на гостите и делегатите бе съставен и обявен. Според информацията на парламента, 26-та сесия на Междупарламентарната Асамблея е планирана за дните 19-22 юни, като в нея участват около 100 делегати от 25 страни-членки на организацията.

 

Грузия е белязана от нов етап на „силовото откъсване” на страната от Русия, което започна веднага след разпадането на Съветския съюз, заедно с националистическия курс на първия президент на Грузия и продължи с усилията на Михаил Саакашвили»,- коментира ръководителят на Центъра за геополитически експертизи Валерий Коровкин в интервю за Федерална новинарска агенция ФАН.

 

«Настана моментът да се удари по православието- единственото нещо, което държи връзките между Русия и Грузия»- отбелязва експертът- и беше направено»

 

Либерализацията на Грузия се осъществява на етапи: първо, твърд национализъм, който провокира отделянето на Абхазия и Южна Осетия, след това ориентация към членство в НАТО, а след това — църковна реформа, постмодернизация и дехуманизация, сценарий, реализиран от глобалистките стратези неведнъж.

Грузия ще може да се съпротивлява само ако се обедини около православието и традиционните ценности, за да не се поддава на западните «ценности»
Без да е изненада за никого се оказа, че към безредицие в Грузия САЩ имат пряко отношение-по-рано старшият директор на Байдънския център на Университета в Пенсилвания Майкъл Карпентър заяви, че «един ден Грузия може да се събуди и да разбере, че не 20%, а 100% от териториите й са окупирани»- именно подобни послания бяха изписани на плакатите, които се развяваха по време на безредиците вчера.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;