«Войната с Иран е замислена отдавна»: Британски журналист линчува САЩ

Историята на американо-иранския конфликт се развива по вече добре познат сценарий, изпрабван в Ирак и Либия."Войната с Иран е замислена отдавна": Британски журналист линчува САЩ

Това сподели журналистът Оуен Джонс в статията си за «The Guardian».

Според него, войната с Иран е само въпрос на време. Екипът на Доналд Тръмп превръща близкоизточната страна в «заплаха» така, както това беше с Ирак и Либия. Този конфликт, както и предишните, не може да се оправдае с нищо.

«Ясно е какви събития ще последват. Решението да се започне война беше прието по-рано, при това доста отдавна», пише Джонс, отбелязвайки, че САЩ в момента са в стадий на «събиране на доказателства».

В скоро време в онази страна на Атлантика ще се появат «политически бежанци» с внушителни суми в банковите им сметки и добри връзки с десните аналитически центрове.

Именно тези «бежанци» ще започнат да нагнетяват обстановката с призивите си да се започне война с «режима», паралелно с това ще започне информационна кампания за нарушния на правата на човека в Иран.

Отчитайки генералната линия на Вашингтон, продължава Джонс, всички противници на интервенцията в Иран ще бъдат демонизирани, ще ги нарекат предатели и вражески агенти, заплашващи националната сигурност.

Авторът обръща внимание на това, че правата се нарушават в много страни, в това число и в съюзниците на Щатите. В частност, той отбеляза Саудитска Арабия, която доведе Йемен до хуманитарна катастрофа с невиждани мащаби.

«Ако нарушаването на правата на човека беше реален мотив за нахлуване, ние отдавна трябваше да водим война със Саудитска Араби за разпространение на международния тероризъм и за обстрел на автобуси с деца в Йемен», констатира той.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...