Въздушно-космическите сили на Русия нанесоха въздушен удар по обекти от инфраструктурата на терористите в зоната за деескалация в Идлиб.

Бомбардировката е първата за последните три месеца и се извърши по промишлената зона на Идлиб Ас Синаа, където терористите са си иградили складове и цехове за производството на боеприпаси и оръжие.

Обектите принадлежат на джихадисти от най-крупната в зоната на деескалация групировка «Хайят Тахрир аш-Шам». Тук те произвеждат пускови установки, монимети, взривни устройства и различен вид самоделни снаряди.

Според наличните данни, унищожено е било и въоръжение, постъпило по-рано от Турция.

Освен покрайнините на Идлиб, ВКС на Русия също нанесе удари по позициите на ислямистите в районите на населените места Кансафра, Маарат ан-Нуман, Серакиб, Хан Шейхун, Ариха, Кафр Саджна и други.

Както по-рано съобщи News Front, подразделенията на Сирийската арабска армия направиха засада на терористите в провинция Хама. Освен това, група терористи беше ликвидирана в сграда около населеното място Далама в северозападната част на провинцията, в дома се е съхранявал арсеналът на терористите.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;