Германски политици получиха смъртни заплахи, застъпвали се за бежанци

Няколко политици в Германия, които публично са се застъпвали за бежанците, са получили смъртни заплахи, откакто полицията разглежда като политически мотивирано убийството на член на партията на канцлера Ангела Меркел, съобщи News.bg.

Германски политици получиха смъртни заплахи, застъпвали се за бежанци

Имейл, изпратен на политици и медии в цялата страна във вторник вечерта е предупредил, че убийството на политика от Християндемократическия съюз (ХДС) Валтер Любке, за което се твърди, че е извършено от крайнодесен екстремист, е първото в линията на «предстоящите чистки» и призовава за терористични атаки срещу леви политици, бежанци и евреи в Германия, съобщава в. «Гардиън».

Кметовете на Кьолн и западното градче Алтена, които бяха жертви на атаки с нож заради подкрепата, която са изразявали към бежанците, са изтъкнати в писмото.

Кметът на Кьолн Хенриете Рекер едва успя да избегне смъртта през 2015 г., когато беше нападната с ловен нож  от десен екстремист, който каза, че е искал да изпрати сигнал срещу политиката на правителството по въпроса за бежанците.

Кметът на Алтена Андреас Холдщайн беше намушкан във врата през 2017 г. от мъж, който остро критикуваше либералната му политика в областта на предоставянето на убежище в градчето, което е част от провинция Северен Рейн-Вестфалия.

И двамата са потвърдили, че са получили смъртни заплахи тази седмица.

Говорител на полицията не е пожелал да коментира дали има пряка връзка с убийството на Любке.

Коментари:

Зареждане ...