17 юни 2019-Нюз Фронт.

Службите за разузнаване на Донецка Народна Република установиха имената на служителите на украинските специални служби, участвали в терористичните атаки в Донбас, по-специално убийството на първия глава на ДНР Александър Захарченко.
Това съобщи източникът на програмата «Новини на седмицата с Дмитрий Киселов» в ефира на телевизия «Русия 1».

 

(мястото на взрива, кафе «Сепар» в центъра на Донецк)

„Директната работа по ДНР в 5-та дирекция (Деоартаментът по контраразузнаване на СБУ) е организирал 2-и отдел.

Познаваме всички служители на този отдел, участвали в извършването на престъпления в Донбас ”, каза източникът.

Според него, помощник началника на 5-тия отдел за контраразузнаване на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Сергей Моторин е участвал в организацията на взрива, който убива Захарченко.

 

«Именно на него лежи кръвта на героите на ДНР Арсен Павлов и Александър Захарченко,» цитират източника от агенция Интерфакс.

По-рано главата на Донецка Народна Република Денис Пушилин заяви, че са установени самоличността на организаторите, поръчителите и извършителите на убийството на Захарченко.

Александър Захарченко загина на 31 август 2018 година в резултат на взрив от бомба заложена в емблематичното заведение «Сепар» в центъра на Донецк.

 

Разследването установи организаторите, изпълнителите и поръчителите на убийството на първия глава на ДНР Александър Захарченко, заяви настоящият ръководител на републиката Денис Пушилин пред РИА Новости.

Той добави, че следствието е успяло да възстанови цялата схема на престъпна операция — от подготовка до изпълнение — и да разбере, че сред поръчителите има «високопоставени граждани на Украйна».

 

» Знам кой уби Александър Захарченко в Донецк. Това е направено от 3-ти специален полк на военното разузнаване на Украйна. Обучението на полка е водено от инструктури на САЩ в Хмелницкия учебен център, който е една от базите на американските структури в Украйна.

Важно е да се разбира контекста. Донбас е много чувствителна зона, където НАТО се занимава с война срещу Русия. 

Украйна е в ролята на марионетка на  НАТО, но Донецк е на страната на Русия.

Главата на Донецка Народна Република (ДНР) Александър Захарченко подкрепяше Москва и Владимир Путин.

Вие трябва да знаете, че от 2014 година насам  в Донбас действат различни западни разузнавателни служби.

 

През април 2014 година главата на ЦРУ Джон Бренан пристигна в Киев, използвайки фиктивно име, за да даде точни инструкции по организацията и провеждането на Майдана.

 

И сега те си имат инструктори на ЦРУ и канадци на постоянна основа. И именно те преприемата конкретни действия по разрушаването на Донецка Народна Република.

 

Искате да кажете, че твърдите, че канадци, американци и англичани са свързани с украинските спецслужби с СБУ и с военното разузнаване на Украйна?

 

» Всички сили работещи срещу Русия, сега присъстват в Украйна. Фактически, извършвайки убийството на донецкия лидер, те нанесоха болезнен удар по Русия, въпреки че не директно.

 

«Как са извършили убийството?»

Убийството е извършено в кафе «Сепар», което се намира в много добре охранявана зона в центъра на Донецк. Залагат експлозива над входа във вестибюла. Когато лидера влиза, бомбата е активирана от голямо разстояние. Взрива убива Александър Захарченко и бодигарда му, ранява жената и заместника му Александър Ташкент, който е бил и втора цел.

 

» Британците и американците, като правило, използват бомби за унищожаване на «неудобни» хора?»

» Има много примери за това. Американците и британците обичат да използват бомби когао трябва да премахнат някого.

Очевидно е, че в този случай са използвали и местна «къртица», предварително вербувана, която е помогнала на диверсионната група. И по такъв начин, въпреки че Франция работи в контактната група на «Нормандската четворка», която се опитва да постави край на гражданската война, англо-американската сенчеста структура готви разпалването на нова война.

 

«Можете ли да предоставите по-подробна информация?

 

«Подробностите са засекретени, аз казах всичко което мога да кажа. Но аз така или иначе ще посетя Донецк, където ще се срешна с Денис Пушилин, и с него ще обсъждаме тези неща.

 

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;