17 юни 2019-Нюз Фронт.

Военнослужещите от НАТО уплашиха туристите на плажа в Литва. Безцеремонните парашутисти под знамената на Северноатлантическия алианс се приземиха на брега точно в средата на плажа в град Паланга.

Бързата «атака», в която участваха военни кораби, бронирани превозни средства и хеликоптери, беше наблюдавана от стотици изумени туристи, които бяха принудени да се оттеглят от шезлонгите и кърпите, за да не попаднат под бронираните превозни средства.

 


Без да се притесняват, военнослужещите разчистиха определен периметър и се заеха с провеждане на демонстративни тренировки.
От Ръководството на НАТО обясниха, че умишлено са избрали плажа като арена за ученията Baltops 2019, така че грандиозното събитие да може да се види отдалеч.

 

Междувременно НАТО продължава да увеличава военното си присъствие в Източна Европа.
По-рано стана известно, че американските войски ще бъдат разположени в шест области на Полша.
Основното споразумение за това беше постигнато при преговорите на Анджей Дуда и Доналд Тръмп във Вашингтон.
Официална Варшава даде зелена светлина да разположи на своя територия ескадрили от американски разузнавателни безпилотни самолети MQ-9 и увеличение на броя на американските войски с хиляда.

Отбелязва се, че днес в страната са разположени 4,5 хиляди американски войници.На свой ред, Полша се ангажира да подготви за своя сметка цялата необходима инфраструктура за настаняване на определен брой американски военни и оборудване, за изграждане на военно летище, което също може да се използва за прехвърляне на сили «за учения и за непредвидено събитие».

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;