Индийското издание  «The Economic Times» тихичко предупреди Вашингтон и Лондон, които и до днес се опитват да командват това, което се нарича «световна икономическа и финансова система». Индусите са вежливи хора, говорят възпитано.

Но е повече от очевидно, че на някой ще му бъде трудно заспиването.

Ето няколко абзаца от изданието:  «India likely to join China-Russia call for new trading system on SCO sidelines» — «Вероятно Индия ще се присъедини към съвместния призив на Китай и Русия да се създаде нова търговска система в рамките на ШОС».

«Индия може да се присъедини в кулоарите на ШОС към призива на Китай и Русия за създаването на нова търговска система».

Eкспертите твърдят, че продължаващата търговска война между САЩ и Китай и нейното влияние върху световната икономика ще бъдат ключови теми в обсъжденето.

И Индия вероятно ще се присъедини към Китай и Русия в изказванията срещу търговсксия протекционизъм на САЩ на срещата на ШОС в Бишкек.

Визитата в ШОС ще ознаменува първото задгранично пътуване на премиера Нарендра Моди извън пределите на Южна Азия по време на втория му мандат.

На срещата на Шанхайската организация за сътрудничество лидерите на тези три страни заедно с другите държави-членки на ШОС могат да предложат «нов тип» многостранна търговска система, съобщава изданието.

Китай се обърна към Индия, Русия и другите държави от ШОС да се обединят срещу протекционистичната търговска политика на президента на САЩ Доналд Тръмп.

На срещата лидерите на тези страни вероятно ще призоват към «съвместна съпротива срещу всяка проява на едностранен протекционизъм и към активно сътрудничество с цел формирането на глобална икономика от нов тип и укрепване на многостранната търговска система, която би включвала в себе си транспарентност, а не дискриминационни и «основани НЕ на правилата» норми», съобщава индийски чиновник за  «The Economic Times».

Да повторим втори път — «с цел формиране на глобална икономика от нов тип».

Нека всички чуят това — Евразия е готова да се консолидира!

Да влезе в Глобалната Игра!

С нетърпение очакваме удара на поредния политически бумеранг.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;