«Благодарение на усилията на лидерите на Русия и Китай днес нашите взаимоотношения се изкачиха на безпрецедентно високо ниво, превърнаха се във важен фактор за стабилността и международната сигурност», отбеляза началникът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов, припомняйки, че през миналата година са се провели четири срещи на държавните глави на Русия и Китай, а през тази година лидерите на страните са се срещали вече два пъти, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Това заяви началникът на Генералния щаб на ВС на Русия генерал Валерий Герасимов по време на преговорите с командващия Сухопътните войски на Народно-освободителната армия на Китай генерал-полковник Хан Вейго в Москва.

«Отделяме специално внимание на реализирането на постигнатите на висше ниво споразумения за развитие на сътрудничеството във военната област», подчерта Валерий Герасимов.

Той отбеляза също, че руската стана е удовлетворена от взаимодействието с Китай в многостранния международен формат по военна линия в рамките на ШОС и «СМОА плюс».

 

Тагове: ; ; ; ; ;