Ако американската администрация все пак се реши на наказателни мерки заради военното сътрудничество на Турция с Русия, то Анкара е готова «да предприеме ответни действия».

Това заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, коментирайки негодуванието на Вашингтон по покупката от Анкара на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 «Триумф».

«Ако Съединените американски щати се решат на някакви негативни стъпки срещу нас, ние ще предприемем ответни действия», заяви главата на външнополитическото ведомство, отговаряйки на въпрос относно перспективите от въвеждането на американските санкции.

Я НЕ ГОВОРЮ, ЧТО ТУРЦИЯ ПРИОБРЕТЕТ С-400. Я ГОВОРЮ, ЧТО ТУРЦИЯ УЖЕ ИХ КУПИЛА — ЭРДОГАН

Както по-рано съобщи  News Front, вече няколко месеца Съединените американски щати целенасочено се опитват да принудят Турция да се откаже от закупуването на руското въоръжение.

Системите С-400 трябва да постъпят в Турция още в следващия месец, на този фон Вашингтон заплаши Анкара със санкции. В частност, Турция ще бъде изключена от програмата за F-35. Незамисимо от това, дори предното не застави Анкара да промени решението си.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ;