През тази година 13 момичета-преподаватели по физическа подготовка ще попълнят редиците на ВС на Русия. В Санкт Петербург завърши 135-ия випуск на Висшия институт за физическа култура, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

104 от новите офицери бяха поздравени от замминистъра на отбраната на Русия Николай Панков. Те са подготвени за служба не само в структурите на Министерството на отбраната на Русия, но и във ФСБ, ФСО и за въоръжените сили в други държави — Ангола, Афганистан, Абхазия, Казахстани Таджикистан.

Випускниците от ВУЗ-а през тази година показаха нивото на своята подготовка на международните състезания за планински стрелци «Еделвайс Рейд» в Австрия, те представиха първия в историята на шампионата женски руски отбор. За два дена те преодоляха 40-километровата планинска дистанция с дълбока снежна покривка и изпълниха редица специални задачи.

Висшият интситут за физическа култура е единственото и едно от най-старите в Русия военно-учебни заведения, в което се обучават специалисти в областта на физическата подготовка и спорта за министерствата и ведомствата на РФ.

 

Тагове: ; ; ; ;