Американският сенатор Ричард Блек се обърна към Тръмп, осъждайки външната политика на САЩ.

Сенаторът припомни на ръководстото на САЩ, че Русия има солиден арсенал от ядрено оръжие, който може да се използва в отговор на безразсъдни действия.

«Ние наистина стахме много безразсъдни, намесвайки се в спорове, които се случват точно на руската граница.

Президентът и нашето правителство трябва винаги да отчитат, че макар да сме доста силни от гледна точка на икономиката ни и в контрола над банковата система, Русия притежава почти същия брой ядрено оръжие, каквото притежаваме и ние.

Не трябва да бъдем безразсъдни отсносно това, което се случва до руската граница. Защото винаги има шанс нещо да се случи не както трябва», заяви сенаторът от щата Вирджиния Ричард Блек.

Не е нужно да се провокира Русия въобще, където и да е, в това число в морето, както това направи неотдавна американски кораб. Американските самолети-разузнавачи постоянно летят около руските граници, най-често около Калининградска област и Крим.

Нещо подобно се случваше преди началото на Втората световна война, немските самолети тогава даже нарушаваха границата на СССР.

Силата на икономиката и банковата система на САЩ  — това са твърде преувеличени твърдения, достатъчни са 1-2 силни поредни кризи и икономиката ще рухне, американската икономика живее за сметка главно на печатането на хартийки. Америка произвежда, няма спор, но дълговете, в това число на обикновените фирми често ги довеждат до крах.

«Мисля, че президентът трябва да бъде по-решителен по отношение на своите висши дължностни лица. Честно казано, той трябва да уволни някои от тях», каза Блек.

Американският президент трябва да уволни не някои, а много длъжностни лица. За жалост, той не може да направи това, както и не може да се противопостави на някои сенатори, сътворяващи антируските закони със скоростта на мощен принтер.

«По някакъв начин Болтън успява да оцелее, независимо от това, че отменя заповедите на президента. Той се опита да спретне държавен преврат във Венецуела и след това в рамките на няколко дена се опита да започне война между САЩ и Иран.

Този човек трябва да пие седативни лекарства. Джон Болтън е невероятно опасна личност, която подлага хората по целия свят, включително американците, на огромен риск», отбеляза сенаторът.

Жална му майка, както се казва, на този сенатор. Да напише такива зловещи неща — това е опасен факт на фона на ситуацията в САЩ. Джон Болтън няма да прости подобни обвинения. Няма да се изненадаме, ако Блек се сблъска със сериозни проблеми.

Но сенатор Блек е прав. Болтън е «достоен ястреб», продължител на делото на зловещата фигура Джон Маккейн.

Зад гърба на Болтън стоят хора от военно-промишления комплекс на САЩ.

Това е причината за непрестанното му желание за война.

Ще успее ли един сенатор да се противопостави на Болтън и Помпео?

Малко е вероятно.

Остава ни само да се порадваме, че в американския сенат все пак има зачатъци на здрав разум.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;