Владимир Путин разчита, че Володимир Зеленски ще може бързо да влезе в ролята президент на Украйна и да демонстрира резултати, посочва ТАСС.

«На Петербургския (икономически) форум не дадох никаква оценка за дейността на президента Зеленски, защото засега няма никаква дейност. Не можех да го направя с оглед на това обективно обстоятелство: той едва сега се залавя за работа», каза Путин пред «Мир».

    «Зная от собствен опит: за да разбере той поне задачите, пред които е изправен, ще трябва повечко време. Надявам се тази адаптация към новото му качество да мине доста бързо», добави руският лидер.

Владимир Путин е убеден, че отношенията между Русия и Украйна неизбежно ще бъдат възстановени. Според него не може да липсват нормални връзки «между части от един и същ народ, или другояче казано, между два братски народа».

Руският президент изрази надежда, че новото ръководство на Украйна «ще може да действа енергично» и в тази насока, и при решаването на вътрешните украински проблеми — «на първо място в икономиката и социалната сфера (. . .), без да се прикрива с русофобски измислици и идеи».

Източник: Москва

Тагове: ; ; ; ;