Обезвредиха клетка на «Ислямска държава» в Рака

14 юни 2019-Нюз Фронт.

Възглавяваната от Вашингтон западна коалиция сблъска про-американската групировка «Сирийските демократични сили», изправяйки ги срещу ислямистите, които се криеха в град Ракка на север от Арабската република. Това съобщава специализираният телеграм канал «Directorate 4»позовавайки се на местни източници.

 

Обезвредиха клетка на "Ислямска държава" в Рака
Според наличните данни, в Рака е била идентифицирана терористична клетка на «Ислямска държава», състоящата се от 7 лица. На първата снимка част от задържаните.

За откриването на терористичната клетка е помогнала инфоемация предоставена от бдителни местни жители и външно наблюдение установено след получаване на информацията.По време на спецоперация джихадистите са заловени.

 

Обезвредиха клетка на "Ислямска държава" в Рака
В къщата, която са използвали като база, са открити внушителни количества оръжия, включително пистолети със заглушители, боеприпаси, компоненти за взривни устройства, както и готови самоубийствени колани и средства за комуникация. По данните на източници, обезвредената терористична клетка вече е извършвала атентати по-рано.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...