Отборът на ВС на РФ за първи път ще участва в международната надпревара за оцеляване Military Survival Run, която ще се проведе от 11 до 14 юни в унгарския град Папа. За първото място ще се борят отбори от 15 държави.

Military Survival Run – това е 12-километрово трасе с 33 препястствия. По време на състезанието участниците трябва да пренасят товари, да изпълняват трудни за координацията упражнения, да преодоляват водни прегради, да се изкачват по въже, да преминават през блато и много други.

Руските Въоръжени Сили ще бъдат представени от шестима спортисти от ЦСКА: треньорът по спортния отбор по лека атлетика и триатлон капитан Иля Пунич, световната шампионка в щафета, победителят в регионалния шампионат в отборния етап, победителят в шампионатите на ВС на РФ по международен военен петобой Анастасия Конопко, шампионката и призьорка на ВС на РФ в международния военно-морски петобой Алина Антонова, а също старши матросът Марина Колесникова от Южен военен окръг, а също лейтенантите Иля Багнюк и Дмитирй Есаулов, които представляват Източен военен окръг.

 

Тагове: ; ; ;