На фона на неспирната критика от страна на Съединените щати по отношение изграждането на немско-руския газопровод «Северен поток-2» в Балтийско море, членът на парламентарната група на «Алтернатива за Гермаия» в палатата на представителите на Берлин Гунар Н. Линдерман с оптимизъм гледа на последствията от въвеждането в експлоатация на газопровода.

«Очевидно е, че САЩ се интересуват само от своите икономически и геостратегически интереси, затова Вашингтон и в бъдеще ще критикува този тръбопровод», заяви Линдерман.

Призивите на Съединените Щати да се оказва натиск върху участниците в изграждането на газопровода са неприемливи, допълни той.

Те искат да държат Русия по-далеко от европейския пазар, за да оправдаят натрапването на втечнения си американски газ в Европа, добави той.

«Фактът, че президентът Тръмп каза, че САЩ защитават Германия от Русия, а Русия получава пари от Германия, ясно показва същността на случващото се», заяви Линдерман.

«Всеки, който поне малко познава Русия и поддържа контакти с нея, знае, че Германия без съмнение не се нуждае някой да я защитава от Русия. Точно обратното. Ако въобще е нужна някаква защита, то е необходима защита от САЩ, които непрестанно са пречка за мира в Европа и възпрепятстват мирното съществуване на европейските народи».

Газопроводът «Северен поток-2» е европейски мирен проект, продължи Линдерман.

Защото мирното съществуване в Европа е възможно само в дългосрочна перспектива, при развитието на контакти.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;