Японските моряци от есминеца «Судзунами», притигнал по-рано във Владивосток в рамките на подготовката за съвместното учение SAREX-2019, премериха силите си с моряците от тихоокеанския флот на Русия в рамките на състезания.

Състезанията по теглене на въже се състояха на мястото на пристана на корабите на двете страни. Японските моряци горещо подкрепяха своя отбор, но руските моряци се оказаха по-силни и по-опитни.

Сериозна борба се развихри и зад масите за тенис в спортниия център на ТОФ. Моряците от двете страни майсторски боравеха с ракетите и само с незначително преимущество руснаците спечелиха пред колегите си от страната на изгряващото слънце

След края на състезанието всички участници получиха грамоти и подаръци от спортния комитет на Тихоокеанския флот, а капитаните на отборите си размениха сувенири за спомен.

Визитата на кораба от Морските сили за самоотбрана на Япония във Владивосток ще продължи до 15 юни. В същия ден в залива «Петър Велики» ще се проведе руско-японското учение по търсене и спасяване в морето SAREX-2019.

 

Тагове: ; ;