12 юни 2019-Нюз Фронт.

Руският президент Владимир Путин поздрави жителите на страната по случай Денят на Русия. Той изнесе реч на церемонията по връчване на държавни награди за изключителни постижения в областта на науката и технологиите, литературата и изкуството, както и хуманитарни дейности, която се състоя в Кремъл.

 

 

 

 

 

«Родината е неразделна от нас, гражданите на Русия, от нашата отговорност за настоящето и бъдещето, от желанието ни да допринесем за нейното развитие и просперитет»,- каза Владимир Путин.

Според държавният глава на Русия мащабните задачи, пред които е изправена държавата, могат да бъдат решени само с общи усилия — когато всеки осъзнава важността на личните усилия за общото благо и прави всичко възможно за него.

Владимир Путин добави, че руските граждани винаги мислят за Родината с най-топли чувства, те ценят хилядолетната история, култура, големите постижения, природните богатства, както и разнообразието и оригиналността на регионите на страната.
Празникът се празнува днес, 12 юни.Денят на Русия е един от най-младите национални държавни празници.

Денят на Русия е един от най-младите държавни празници. На 12 юни 1990 година на конференция на народните депутати е приета Декларация за държавния суверенитет на Русия, а официалното название на празника » Ден на Русия» се закрепя едва през 2002 година.

Честит празник Русия!

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;