12 юни 2019-Нюз Фронт.

Благодарение на отговорността, търпението и мъдростта, свойствени за ръководството на Русия, досега не се е стигнало до сериозна опасност за сигурността, въпреки непрестанните провокации на Запада. Зачестилите разузнавателни полети на американска и британска авиация, около границите на Русия се следят внимателно от руската страна, и всяко движение на пратените самолети-разузнавачи се фиксира и проследява. Но понякога е необходимо да се правят сериозни предупреждения с цел избягването на ситуации, които могат да имат определени последствия.

 

 

Заместник-председателят на Комитета на Държавната Дума по отбраната Юрий Швиткин в интервю за iReactor нарече неподобаващо поведението на разузнавателните самолети на НАТО в небето над Балтийско море и припомни, че Русия има право да свали всичко, което пресича границата на страната.

Засичането на разузнавателните самолети на НАТО от руския изтребител Су-27 е записано на видео и е публикувано на електронни източници. Записът е направен от Министерството на отбраната на Руската Федерация.Инцидентът се е случил в неутралните води на Балтийско море. Военните самолети на Северноатлантическия алианс бяха засечени от руски въздушен контрол. Както е посочено в отдела за отбрана, самолетите са се приближили до държавната граница на Руската Федерация.

 

Тяхното прихващане е извършено от Су-27 от дежурните сили на противовъздушната отбрана на Балтийския флот. На кадрите в приложеното видео можете да видите, че изтребителят се приближава до самолетите на НАТО. Подходът е направен на безопасно разстояние, за да се определят въздушните цели.
Пилотът установява, че американският разузнавателен самолет RC-135 и разузнавателният самолет Gulfstream, принадлежащ на Швеция, се приближават до границата на Руската Федерация. След това Су-27 ги придружава, за да предотврати нарушаването на руската граница.
Министерството на отбраната на Русия отбеляза, че всички необходими мерки за сигурност са спазени при стриктно спазване на международните правила за използване на въздушното пространство.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;