Руският сенатор Алексей Пушков коментира в профила си в «Туитър» изявлението на президента на Франция Еманюел Макрон за възстановяването на отношенията с Русия, съобщи News.bg.

По думите му в момента действията на европейските страни не съответстват на изявленията на техните лидери, особено по въпроса за санкциите срещу Русия, които наскоро бяха удължени.

«Това е истинско послание. Но засега това са само думи, а действията са удължаване на санкциите за следващите шест месеца. Трудно е да се очаква появата на граматиката на доверието в условията на санкции. Те пораждат само граматиката на недоверието», написа Пушков.

Вчера Макрон заяви, че Европа трябва да води диалог с Русия и да възстанови динамиката на отношенията, а самият той възнамерява в близко бъдеще да проведе обстоен разговор с руския президент Владимир Путин.

Отношенията между Русия и западните страни се влошиха заради ситуацията в Украйна и във връзка с окупацията на Крим. Западът наложи санкции срещу нея, като Москва прие ответни мерки.

Тагове: ; ; ; ; ; ;