12 юни 2019-Нюз Фронт.

На 12 юни се отбелязва  Денят на Русия — държавен празник на Руската Федерация. На този ден през 1990 година е приета Декларацията за държавен суверенитет на РСФСР.

 


В денят на Русия в Кремъл президентът на Руската Федерация Владимир Путин представя тържествено откри церемония по връчване на държавни отличи и награди.
В Москва на Червеният площад преминават тържества, които завършват с празнични фойерверки.
Заедно с Русия празникът се празнува от руски сънародници в чужбина.
Различни събития се провеждат в руските центрове за наука и култура (РЦСК), руски дипломатически мисии, в организации на сънародници. 

В Посолството на Русия у нас в навечерието на празника се състоя държавен прием по случай Деня на Русия.

Сред гостите бяха вице-президент Илиана Йотова, вице-премиер и министр на отбраната Красимир Каракачанов, министри на енергетиката и туризма Теменужка Петкова и Николина  Ангелкова както и много народни представители, държавни дейци, членове на дипломатическия корпус в България и приятели на Русия.

 

 

 

 

«Един от най-важните фактори на успешно сътрудничество между Русия и България е наличие на неравнодушни хора, които не пестят усилия за поддържане и развитие на отношенията ни», — заяви на държавния прием по случай Деня на Русия Посланик Анатолий Макаров.

 

По време на тържествения прием по случай празника на Русия,  председателят на Фондацията «Устойчиво развитие за България» Станка Шопова получи заслужена награда, която беше връчена лично от Посланик Анатолий Макоров. Напомняме, че през февруари тази година с Указа на Президента на Русия  Станка Шопова беше наградена с Ордена на Дружбата — най-високо отличие, което се присьжда на чужденци, допринесли за развитие на двустранните отношения.

 

 

Честит празник Русия!

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;