12 юни 2019-Нюз Фронт.

Съединените щати ще изпратят още 1000 войници в Полша в допълнение към вече 4000, които вече се намират там, съобщава онлайн изданието Defense One, позовавайки се на източници.
Според информацията на изданието, допълнителните войски ще се занимават с материално-технически въпроси.

 

 

Както посочват журналистите на изданието, за договорките между Вашингтон и Варшава ще бъде обявено на 12 юни по време на срещата между Доналд Тръмп и Анджей Дуда в Белия Дом. Иначе, от американската администрация подчертаха, че новите полско-американски договорености съответстват на основополагащия акт Русия- НАТО.

Предстоящото обявление на пълно ще съответства на обезателствата, които сме поели в рамките на НАТО»- отбеляза по-рано водещият на телеффонния брифинг за журналисти, посветен на преговорите между Тръмп и полския президент.

 

В началото на месеца Financial Times съобщи, че по време на официалното посещение на Дуда в САЩ, страните ще обявят прехвърлянето на допълнителни американски войски в Полша. Изданието тогава още съобщи, че е планирано да се прехвърлят най-малко 1 000 войници на САЩ в Полша. За да се занимават както се посочва размито » с материално-технически въпроси», а не с бойни задачи. Почти, като летен лагер за американски военни в Полша, както се опитват да внушат западните медии.

 

В същото време западните журналистите посочиха, че след това около 5,5 хиляди войници от САЩ ще бъдат базирани в Полша.От изданието подчертаха, че залогът ще бъде поставен по-специално на подобряването на качеството на американското групиране: специално за тях ще бъде изграден център за обучение. В допълнение, броят на войниците от специалните сили ще бъде увеличен. Просто така, за да има повече…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;