Кандидатът за президент и бивш вицепрезидент на САЩ Джо Байдън нарече американския президент Доналд Тръмп «заплаха за основните ни ценности«, докато провежда предизборна кампания в щата Айова, съобщи News.bg.

«Факт е, че тези четири години на Доналд Тръмп ще бъдат разглеждани като отклонение в американската история. Осем години (на Тръмп в президентството) коренно ще променят кои сме ние като нация, как ни възприемат по света», предупреди той.

Байдън атакува търговската политика на Тръмп, заявявайки, че той «не разбира основите» на икономиката и не разбира, че «американският народ плаща неговите мита» в търговския спор с Китай.

Той подчерта, че Пекин е «сериозно предизвикателство за нас, а в някои области и истинска заплаха», и че САЩ «трябва да са твърди с Китай«, но че действията на президента «само изострят предизвикателството«.

Ако бъде избран, ветеранът демократ обеща по-справедлива данъчна система и «икономика, която възнаграждава работата».

Той също така се зарече, че ще предприеме действия в областта на климатичните промени, като се инвестира в иновации в областта на чистата енергия, следващото поколение биогорива, чиста енергийна инфраструктура и нулеви нетни парникови емисии до 2050 година.

Тагове: ; ; ; ;