Курсантите от НВВКУ победиха в общоармейския етап от конкурса «Отличници в разузнаването» от АрМИ-2019, който се проведе в Новосибирска област. В състезанията участаха девет отбора от военните окръзи, от Северния и Черноморския флотове, а също от ВДВ и Росгвардия.

В рамките на десет дена разузнавачите се състезаваха в дисциплините «Десантиране и извършване на марш», «Конкурс за механици-водачи», «Пътека на разузнавача», «Стрелба» и «Изнасяне на разузнавателна група в района на сбора след изпълнение на задачите».

Отборът на курсантите от НВВКУ лидираше в рамките на всичките пет етапа от конкурса и накрая стана победител. Второ място зае отборът от Юженен военен окръг, а на трето — разузнавачите от Росгвардия.

Съдиите отбелязаха участниците и в специални индивидуални номинации. Най-добър разузнавач стана преставителят от Централен военен окръг на Русия. Той бе удостоен с най-ценната награда — статуята на разузнавача. Своите награди получиха и най-добрите командири, сапьори, радиотелеграфисти, механици, водачи и други.

 

 

Тагове: ; ; ;