Тези дни бе публикувана снимка на участниците в тържествата по повод годишнината от «Втория фронт» във Втората световна война през 1944 г.

На 6 юни започва десантът на англо-американските войски на френския бряг на Ла Манша.

През тази година по повод 75-та годишнина от десанта срещу фашистка Германия във Великобритания се събраха ръководителите на тези страни, които воюваха една срещу друга в онези боеве. Т.е. причисляваме ги към Западната пропаганда, целенасочена при това!

Обърнете внимание, сред «победителите над Германия» и «cъюзниците» присъства самата Ангела Меркел — лидерът на същата тази Германия, срещу която воюваше англо-американската войска, форсирайки Ла Манша.

Днес Германия, Англия, САЩ и дори страните от Европа, които в онзи период са били на страната на хитлеристите, всички са причислени към «съюзниците».

Не е ли това политическа шизофрения?

Това е поредният епизод, отнасящ се към Втората Световна война, който не може да се обясни от каквато и да било историческа гледна точка, но може да се разбере, изхождайки от логиката на англосаксонците, при които: Германия=съюзник, а врагът е СССР, а сега — Русия.

Първият конфуз се случи в деня на подписването на капитулацията на фашистка Германия, когато тази капитулация прие наред със СССР, САЩ и Великобритания, които реално воюваха с хитлеристите, например Франция, която се предаде на немците 40 дена след началото на тяхното настъпление. Като изключим хилядите антифашисти във Франция, цялата останала държава продължи да си стои тихо, като мишле в зимник, под окупация.

Територията на Франция, оставена от Хитлер под управлението на псевдо-правителството на маршал Петен, което си беше марионетка на окупаторите, по никакъв начин не може да претендира за ролята на «победител».

Да, някои французи заминаха за СССР, за да се бият с фашистите, формираха авиационната ескадрила «Нормандия — Неман». Но това не е достатъчно официална Франция да бъде причислена към «Победителите».

Повече от очебийно е, че през 2019 година на Запад нивото на фалшификация на историята в името на консолидирането на същия този колективен Запад пред нивото на предстоящите изпитания — е много високо. Западът иска да забрави за своя позор в онези нечовешки години! И да отнеме от своите потомци истината. Да им втълпи, че «СССР/Русия — не е  съюзник», това минимум.

А максимум — «враг» на Запада.

Това внушават те на собственото си младо поколение, а и на младежите от целия свят.

По тази причина ние задължително НЕ трябва да забравяме НИЩО.

И НИЩО не трябва да прощаваме.

И да предадам на нашите деца и внуци истината за Победата и имитаторите.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;