Рори Стюърт — един от кандидатите за поста на Тереза Мей — предупреди останалите претенденти да не предлагат на електората „евтини обещания“, за да спечелят подкрепа, и по-добре да бъдат откровени с хората.

Рори Стюърт, който е министър за международното развитие и е от умереното крило на Консервативната партия, визира с това изявление обещанието на фаворита Борис Джонсън, който планира да намали данък общ доход на печелещите над 50 000 паунда годишно.

Бившият лидер на торите, Иън Дънкаон Смит, който подкрепя кандидатурата на Джонсън, пише днес в „Дейли телеграф“, че бившият кмет на Лондон е с най-големи шансове да изведе Обединеното кралство от ЕС на 31-ви октомври и да създаде оптимизъм в партията.

10 кандидати ще си оспорват поста на Тереза Мей в сирия от гласувания, които ще започнат на 13 юни.

Междувременно стана известно, че първият министър на Шотландия Никола Стърджън днес ще бъде в Брюксел за разговори с председателя на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер и проговарящия за Брекзит Мишел Барние.

Бившият служител на Съвета на Европа Жан-Клод Пирис е цитиран тази сутрин от „Гардиън“, че от Брюксел следят внимателно какво става в Лондон, като за мнозина там фаворитът Борис Джонсън е сравняван с Доналд Тръмп и смятат, че действията му и бомбастичната му реторика са изиграли голяма роля Великобритания да се намира в сегашния кошмар около Брекзит.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;