Това не е съвпадение. Щом започна Международният Икономически форум в Санкт Петербург, светът стана свидетел на поредната американска провокация — това път в Източно-Китайско море.

Благодарение на високия професионализъм на руските моряци всичко завърши относително спокойно, макар Пентагонът да започна да твърди, че Русия провокира нещастните американски военни, които спокойно и с високо майсторство управлявали крайцера на САЩ Chancellorsville.

Припомням, че същият този американски крайцер внезапно зави и тръгна да пресича хода на голям руски кораб («А. Виноградов»). Руснаците спешно започнаха маневра и американският морски съд се размина само на 50 метра от руския голям кораб против подводници.

Всъщност, пак напълно «случайно» руснаците «отровиха» Скрипал точно преди Световния шампионат по футбол, помните ли?

Светът знае, че на Щатите повече от всичко им трябва война — поради неистовото желание да погълнат печалбата от нея, за да оцелеят.

Преди разпадането на СССР войната се наричаше Студена. Днес основание за нея, според американците, е «в името на демокрацията и процъфтяването на страните и народите по целия свят».

Какъв цинизъм!

Ястребите в Пентагона са готови да пожертват и своите морячета в името на печалбата!

Зловещо!

Историята показва, че САЩ по нищо не се различават от хитлеристка Германия — да обвиняват трети страни в действия, които не са извършили, за да открият в тях удобния предлог за начало на военни действия.

Например: инцидентът в Тонкинския залив послужи като повод за агресията срещу Виетнам.

А атаката над Пърл Харбър, когато пак по някаква «извънземна случайност» американските кораби изведнъж се изнесоха от района?

А Ирак — когато епруветката в ръцета на Колин Пауъл бе използвана като повод за нападение? Едва след като Ирак бе сринат със земята признаха, че оръжие за масово поразяване, както твърдеше Пауъл, така и не е намерено и до днес.

И това е само микроскопична част от всички подлости, които сътвориха и продължават да творят в САЩ.

Джентълмени, нали?!

На Щатите много, ама много им е нужна война. За да има на кого да продават оръжие, да предоставят кредити за същото…

Война — с цената на живота дори на собствения си народ!

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;