10 юни 2019-Нюз Фронт.

Ежегодната пряка линия с президента на Русия Владимир Путин ще се състои на 20 юни, съобщава прес-службата на Кремъл.

 

 

Посочва се, че пряката линия ще започне в 12:00 московско време. Тя ще бъде излъчена по телевизионните канали «Първи», «Русия 1», «Русия 24», «НТВ», «OTR», «МИР», радиостанции «Маяк», «Вести ФМ» и «Радио Русия».
В 8 сутринта на 9 юни започнаха да се приемат въпроси. Приемът на въпроси към руския президент ще продължи до денят на самата пряка линия, отбелязва прес-службата.

Така че, можете да зададете въпрос на държавния глава по телефона, чрез SMS или MMS, както и на сайта на пряка линия moskva-putinu.ru (moscow-putinu.rf) или в специалното приложение.
В допълнение, обръщения се приемат чрез социалните мрежи «ВКонтакте» и «Одноклассники».Директно по време на излъчването, потребителите на приложения «Москва-Путину» и «OK Live» ще могат да общуват директно със студиото.

Първата пряка линия с Владимир Путин се състоя на 24 декември 2001 година, след което бяха получени 400 хиляди въпроса. Въпреки че излъчването продължи около два часа и половина, вместо планираните 60 минути , президентът успя да отговори на 46 въпроса тогава.През 2018 година пряката линия продължи четири часа и 20 минути. Общо бяха получени повече от два милиона обаждания, президентът успя да отговори на 73 от тях.

Предвид сложната геополитическа ситуация, тази година се очаква международния интерес да е още по-голям.

Очаквайте подробности по темата.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;