Полското правителство отново и отново нагнетява обстановката, крещейки за «руска заплаха» и покланяйки се пред американския въоръжен контенгент, а в същото време между Полша и Русия методично се развива сътрудничество в най-различни направления.

Това сподели глата на асоциацията за сътрудничество Полша-Русия Ежи Смолинский.

Според него, на поляците вече напълно им е писнала постоянната критика към Русия.

Той акцентира върху това, че за последните години нито в една полска медия не са се появили публикации, в които да е имало положителен материал за Русия.

ПОЛЬСКИЙ ЖУРНАЛИСТ: МЫ НЕНАВИДИМ РОССИЮ БОЛЬШЕ, ЧЕМ ЛЮБИМ ПОЛЬШУ

«Най-печалното е в това, че средствата за масова информация достигат до хора, които нямат възможност да оценят ситуацията на базата на собствения си политически опит, макар на цялото общество да му е дошла до гуша тази русофобия», подчерта Смолинский.

Припомняме, че Полша сериозно пострада от санкционната политика на Запада по отношение на Русия, която беше основният пазар за полската продукция. На този фон аграрните специалисти нееднократно настояваха Варшава да преразгледа политиката си, която политика удря по икономиката на самата Полша.

В частност, миналата зима в страната се проведоха серия протести с призив властите да се откажат от санкциите срещу Русия и да се върнат към търговията с Москва.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;