9 юни 2019-Нюз Фронт.

Демократическата партия, възглавявана от Владимир Плахотнюк, поддържа постоянни контакти с европейските партии, като се стреми да създаде още едно огнище на напрежение, освен Украйна. Това заяви в интервю за «Звезда» първият заместник-председател на комитета на Държавната Дума по въпросите на ОНД, евроазиатската интеграция и отношенията със сънародниците Виктор Водолацки.Според него Молдова е и своеобразен трамплин за създаване на зона на напрежение.

 

 

Демократическата партия поддържа постоянни контакти с европейски партии, които се опитват да създадат още едно огнище на напрежение, освен Украйна. Молдова също е трамплин за създаване на зона на напрежение и възможни действия, сблъсъци с Приднестровската Молдова. Тези събития, които се случват днес, по принцип са предсказуеми ”, отбеляза той.

 

Експертът подчерта, че усилията на молдовския президент Игор Додон за изграждане на конструктивни отношения с Руската Федерация предизвикват остра негативна реакция от страна на Демократическата партия, Плахотнюк, действащия президент на Молдова Павел Филип, както и цялата среда, която днес води анти-народна политика.

По-рано Конституционният съд на Молдова временно прехвърли задълженията на президента към премиерът Павел Филип. Решението бе взето, след като Игор Додон отказа да разпусне парламента.На свой ред Филип подписа указ за разпускане на парламента. Предсрочните избори в страната ще се проведат на 7 септември.

Очаквайте подробности по темата в развитие.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;