Руската журналистка и телевизионна водеща Олга Скабеева обеща, че в телевизионното предаване «60 минути» повече никога няма да се появи писателят от Одеса Всеволод Непогодин, който заяви, че вместо разрушения паметник на маршал Георгий Жуков трябва да се постави паметник на Елтън Джон. В същия ден Въоръжените сили на Украйна обстреляха джамията в Донецк.

По-рано депутатът от Върховната рада Александър Вилкул изрази мнението си по повод това, че радикалите в Харков разрушиха бюста на съветския маршал Георгий Жуков.
В Раде оценили снос бюста Жукова националистами

  • Както отбеляза той на страницата си във Фейсбук, по такъв начин националистите «се гаврят с историята».

«В името на няколко процента за изборите националистите отново разрушават паметници и се гаврят с историята. Ако властта поиска, тя може да ги спре много бързо. Да накаже няколкото жестоки бандити и да спре финансирането на групировките им», написа той.

По-рано националисти в Харков разрушиха бюста на съветския маршал Георгий Жуков. Радикалите заявиха, че са действали в рамките на закона за декомунизация. Те допълниха, че «нито Жуков, нито друг проруски политик има масто в Украйна».

Тагове: ; ; ; ; ;