8 юни 2019-Нюз Фронт.

Това се случи преди точно 5 години. На 8 юни 2014 година, по време на обстрела на Славянск, загина Полина.Тя е само на 6 години и става първото дете, загинало във войната в Донбас.

 

«Чуха се два взрива.Стреляха по мястото, където хората идваха за вода. От ъгъла изскочи опълченец, носещ дете на ръцете си.
Някой извика: «Ето лекар!» Боецът ми даде момичето. От къщата ми до болницата бяха някъде 500 метра.
Изтичах натам. Слагайки момиченцето на операционната маса, разбрах, че вече е мъртво. Беше ранено в тазобедрената става, корема, главата. След това, когато видях тази снимка, разбрах, че детето е било мъртво още тогава. Тогава, при ужаса, не видях това — разказа по-късно доктор Михаил Коваленко. На снимката той носи Полина.

 

Според ООН за петте години на войната в Донбас са убити 147 деца. Обстрелите продължават и до днес…смъртта на Полина лежи на съвестта на Порошенко и на възглавявания от него Киевски режим, дошъл на власт след държавния преврат през 2014 извършен с помощта на САЩ.

САЩ одобриха още 300 милиона долара от бюджета си за военна «помощ» на Украйна…от тези кървави долари инвестирани във войната продължават да убиват децата на Донбас…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;