Самопровъзгласеният «президент» на Венецуела и американска марионетка Хуан Гуайдо саботира мирния преговорен процес с представителите на легитимното правителство на страната в Норвегия.

Това съобщи агенция«Reuters».

По данни на СМИ, самозванецът счита опитите за регулиране на конфликта за «провалени», защото първият етап от преговорите не е донесъл на опозицията необходимите резултати, в частност, изпълнението на техните искания за оставката на избрания държавен глава на Боливарската република Николас Мадуро.

Както по-рано съобщи  News Front, президентските избори в южноамериканската страна се проведоха преди повече от година, Николас Мадуро получи подкрепата на около 70 % от населението. Но опозицията обяви бойкот на изборите, а през януари тази година на фона на показни протести Хуан Гуайо се самопровъзгласи за президент, след което веднага бе подкрепен от САЩ, Канада, Австралия и голяма част от страните от ЕС.

До момента самозванецът направи няколко опита за държавен преврат в страната, но всички те бяха провал. Вашингтон продължава да оказва подкрепа на Гуайдо за дестабилизиране на обстановката във Венецуела. САЩ въведоха нови икономически санкции, които се отразиха върху жизнения стандарт на жителите на републиката.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ;