7 юни 2019-Нюз Фронт.

Срещу «Северен поток — 2» са тези, които са свикнали с всепозволеността и факта, че сметките се плащат от други. Това изявление направи руският президент Владимир Путин по време на пленарната сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

 

Президентът на Руската Федерация смята, че изграждането на руския газопровод «не отговаря на логиката и не отговаря на интересите на онези, които са свикнали с изключителността и всепозволеността».

Свикналите другите плащат сметките ”: Путин разкритикува противниците на„ Северен поток ”2.

 

Според мнението на руския лидер „Северен поток — 2” и изразяването на интерес към него от европейците не се вписват в логиката, а също и не съответстват на интересите на онези сили, които „в рамките на съществуващия универсалистки модел” са свикнали с „изключителност и всепозволеност” и към това, че сметките им трябва да бъдат плащани от други.

 

«И затова се опитват безкрайно да торпедират проекта», подчерта Владимир Путин.

Проектът «Северен поток 2» включва изграждането на два газопровода с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия.
Проектът се изпълнява от Nord Stream 2 AG, единственият акционер на който, е руската корпорация Газпром.
Европейските партньори (Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall) от своя страна обещаха да финансират газопровода общо с 50%
(950 милиона евро всяка).Очаква се строителството на „Северен поток — 2“ да бъде завършено в края на 2019 година.

Междувременно, САЩ правят всичко по силите си, за да попречат на реализацията на проекта, за да избутат Русия от европейския енергиен пазар и да продават на европейците скъпия, втечнен американски газ.

Въпреки усилията и натиска на САЩ, Европа предпочита партньорството с Русия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;