Екипажите на танковете Т-72Б3 от армейския корпус на Черноморския флот на Руската Федерация изпълниха стрелби в движение по време на условния насрещен бой на полигона Ангарский в Крим.

Отделен епизод от тренировката на танкистите стана тактиката на действие по отблъскването на противотанковите военни части на условния противник, намиращ се на оборудвани позиции.

По-рано съобщихме, че Министерството на отбраната на Русия планира да изгради на територията на Крим мощната и съвременна радиолокационна станция «Воронеж», способна да проследява придвижването на самолетите и спътниците, а също пусковете на всички видове балистични и грилати ракети от Крим — чак до Гибралтар.

В условията, при които ситуацията в Близкия Изток става все по-напрегната, Москва трябва да има мощна радиолокационна станция в посока Средиземно море.

Независимо от това, че има мрежа от радиолокационни станции по територията на Русия, новата РЛС на територията на Крим ще засили единното радиолокационно поле.

РЛС «Воронеж» ще бъде разположена на крайбрежието.

Понастоящем Министерството на отбраната на Русия разглежда въпроса за мястото на разполагането в Крим на радиолокационната станция.

 

Тагове: ; ; ; ;