Буквално тези дни Русия проведе изпитания на ракетата «Нудоль», същото тази, която вече предизвика взрив от негативни реакции от страна на САЩ.

Пускът на най-новата ракета се извърши в Казахстан на полигана Сари Шаган. На видеото се вижда, че ракетата от момента на пуска си развива такава скорост, че камерата дори не може да заснеме случващото се.

От Министерството на отбраната на Русия не споменават коя точно ракета е била изстреляна, но военните експерти са убедени, че това е именно «Нудоль».

Противоракетната система «Нудоль» вече се появи в новините в СМИ, които написаха, че дадената ракета е предизвикала главоболие в САЩ, макар тя все още да не е на въоръжение в Русия.

Много експерти убедено твърдят, че дадената ракета е способна не само да сваля противникови ракети, но и да поразява военни спътници, а при необходимост и не само военни.

Китайското издание Sohu твърди, че Русия не просто така е извършила тези изпитания, които, между другото, завършиха с порязаване на целта, а за да покажат на САЩ кой е стопанин в региона, че не си струва който и да било да се шегува с руснаците, сплашвайки ги с учения. Този «трик с ракетата» показа и на Европа, че европейците трябва още веднъж да помислят преди да позволят на американците да разполагат на тяхна територия системи за ракетен удар.

Същата тази «Нудоль» ще обезпечи за Русия възможността да нанесе ответен удар при необходимост.

Sohu са убедени, че Русия вече е изпреварила САЩ в ракетното си въоръжение и Щатите в момента са в ролята на догонваща държава.

За последните няколко години Русия направи невероятен скок в сферата на военното си въоръжение и за Щатите е вече твърде трудно да я догонят, защото Кремъл залага на определени сфери във въоръжението. От своя страна САЩ разпиляват бюджета си в стотици проекти и в резултат на бял свят не се появява нито един.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;